Velká cena Nýřan napíše už svůj čtrnáctý díl

25.11.2011 21:32

O prvním prosincovém víkendu se sejdou stolní tenisté opět do tělocvičny nýřanské základní školy při 14. ročníku Velké ceny Nýřan. V sobotu budou bojovat o finanční prémie a putovní pohár muži, kteří mají i zvláští soutěž jen pro hráče z Plzeňského kraje, v neděli pak ženy.

Jisté je, že do Nýřan nepřijedou kvůli klubovým povinnostem poslední dva vítězové Němec Uli Hosse ani Miroslav Hořejší.

"Začátek prosince mám nabitý. O víkendu hraju na Slovensku ligu a pak mě čeká TOP 12 v Plzni," omluval se pořadatelům obhájce prvenství Miroslav Hořejší.

Turnaje se nezúčastní ani Němec Uli Hosse, který v Nýřanech triumfoval v roce 2009. "Bohužel na tenhle termín máme naplánovanou sponzorskou akci s klubovými sponzory na závěr roku. Jinak bych do Nýřan určitě přijel", litoval německý stolní tenista.

Součástí nedělního programu je i krajský bodovací turnaj staršího žactva, kde bude mít i náš oddíl svoje želízka v ohni. Vít Christoph a Filip Jícha by se mohli poprat o příčky nejvyšší, Nikola Kršová a Jan Běl zase budou patřit k nejmladším účastníkům.

Bližší informace o turnaji získáte u Ondřeje Niedermayera (737 679 478) nebo u Zdeňka Soukupa (734 517 233).

První ročník Velké ceny Nýřan, která se v poslední letech hraje jako Memoriál Ondřeje Niedermayera st., se hraje od roku 1998. Prvním vítězem byl chebský Petr Gavlas. V historické listě vítězů najdeme i reprezentanty Josefa Šimončíka a Bohumila Vožického. Nejčastěji, třikrát, se v Nýřanech radoval z prvenství odchovanec kdyňského pingpongu Petr Husník. Dvě vítězství si na svoje konto připsal v minulosti Miroslav Hořejší. (zs)