Krajský přebor jednotlivců - 3. 2. 2013 Nezvěstice

13.02.2013 10:32

 

Úspěchem skončila vystoupení nominovaných stolních tenistů regionu Plzeň-sever na Krajských přeborech jednotlivců dospělých a dorostu, které se konaly o uplynulém víkendu v Nezvěsticích.

V sobotu dosáhli výborných výsledků hráči Kožlan Jiří Šapovalov a Vladimír Lehner. Oba postoupili ze základních skupin a oba také jednou zvítězili ve vyřazovací části a celkově se umístili na 9-16. místě. Šapovalov - Mašek (v zahr.) 1:3, Lehner - Bultas (Union Plzeň) 0:3.  Vynikají pak byl jejich postup do semifinale čtyřher, kam se probojovali vítězstvím 3:0 nad nasazenou dvojicí z Boru Dráždil, Copák. V boji o finale nestačili na dvojici Roubíček, Klier (v zahr., Union) a po porážce 0:3 si zaslouženě odvezli ceny za 3. místo .

Kompletní výsledky zde.

V nedělních dorosteneckých kláních si výborně vedli zástupci DIOSSU Nýřany, když celkově získali 7. medailových umístění.

Nejlépe si vedl Zdeněk Makoň, který vybojoval 3. stříbrné medaile. Po vítězství ve skupině ve vyřazovací části v soutěži dvouher zvítězil 3:0 (6,9,9) nad oddílovým kolegou Adamem Šimkem a  ve finale přes bojovný výkon nestačil na hráče Sokola Bor Františka Copáka, kterému podlehl 2 :3 (-8,-6,10,6,-8).

Ve čtyřhře získal bronzové umístění Filip Jícha, který vytvořil pár s Klimešem ze Sokola Plzeň V.  Nýřanský pár Šimek,Makoň nedotáhl vedení 8:5 v pátém setu k vítězství a prohrál ve finale 2:3 (-10,9,8,-7,-12) s dvojicí Copák, Mazura (Union). 

Ve smíšených párech se na 3. místě umístila dvojice Šimek,Pešíková a stříbro získal pár Makoň,Špatenková, když ve finale prohráli 0:3  (-8,-6,-9) s párem Copák,Janoušová (všechny dívky ze Sokola Plzeň V).

Fotografii medailistů si můžete prohlédnout zde