Dorostenci mají zlato a postoupili na republiku

16.01.2013 19:49

Pro družstvo našich dorostenců (Adam Šimek, Zdeněk Makoň, Filip Jícha) byla třináctka šťastným číslem. V neděli 13. ledna totiž vyhráli v Plzni krajský přebor a získali právo postupu na mistrovství ČR.
Hned na úvod porazili v předčasném finále plzeňský Union po boji 4:3. O osudu zápasu rozhodla prakticky hned úvodní dvouhra. Adam Šimek, kterého jsme určili jako naší jedničku, v ní porazil Bistřického 3:2.
Musím se přiznat, že tohle byl zápas, jemuž jsem se chtěl vyhnnout. Proto šel Adam na pozici jedničky, aby Zdenda Makoň nehrál s jedničkou Unionu Davidem Mazurou a měl dva lehčí soupeře, s nimiž nemohl prohrát. Jako třetí jsem počítal se čtyřhrou a doufal, že Union postaví na naši jednničku svoji trojku, ale nestalo se.
Ady sice si Bistřickým začal dobře, vedl 8:4, ale nakonec první set prohrál. Záhy i druhý, a když ve třetím padal 0:4 vidina úspěchu se vzdalovala. Jenže Ady nezpanikařil, dál si hrál svoje, malinko víc se koncetroval a zápas otočil. Zbytek se potvrdil Zdenda, přidal dva body, kluci spolu jasně vyhráli i čtyřhru a bylo z toho vítězství 4:3. Nutno podotknout, že zabojoval i Filip, s trojkou soupeře Koreckým vyrovnal z 0:2 na 2:2, ale nakonec v pátém setu prohrál.
To s domácím Sokolem V to bylo malinko snazší, protože jejich jednička Štěpán Franc měl přece jen slabší parťáky. Tentokrát to bylo vítězství 4:2, opět Zdenda dva body, Adam jeden a čtyřhru. Ta byla rozhodující, protože moc nevím jestli by Filip porazil jejich trojku Vladyku.
No a závěrečný zápas s Klatovama to už byla lahůdka - 4:1, prohrál jenom Filip. Tak teď už jenom krapet potrénovat, abychom na mistrovství ČR nebyli jen do počtu.

Kluci už na republice dvakrát byli. A ve starších žácích obsadili prakticky v totožném složení (jen místo Jíchy byl Vít Christoph) pěkné 10. místo, teda tuším. Loni jsme sice byli na krajském přeboru až třetí, ale týmy před námi neměli o postup zájem, tak jsme to jeli zkusit a skončili poslední. Nutno ale podotknout, že chyběl nemocný Adam Šimek, a to bylo citelné oslabení. Hráli Makoň, Christoph a Jícha. Tehdy jsem tvrdil, že s Adamem byla šance zase na zhruba to 10. místo, tak jsem zvědavý jak dopadneme letos.